بررسی اصولی روابط زناشوئی

آموزش مسائل زناشوئی و مسائل مربوطه به آن

بررسی اصولی روابط زناشوئی

آموزش مسائل زناشوئی و مسائل مربوطه به آن

تب و تاب برنزه شدن ، و قبول خطرمرگ

برنزه شدن به قیمت زندگی

امروزه ویژگی‌های زیبایی از نظر برخی تغییر کرده و زیبایی به مفهوم واقعی آن به کار نمی‌رود. بسیاری از این زیبایی‌های تقلبی امروز، خطرات فراوانی را در آینده به دنبال داشته و به قیمت از دست رفتن جان آدمی تمام می‌شود. نکته جالب‌ آن است که گاهی برخوردار شدن از این خدمات مرگبار، تمام درآمد ماهیانه فرد را می‌طلبد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از  ایسنا ،  تب و تاب برنزه شدن یکی ازمعضلات جامعه امروزی است که در طی چند سال میان جوانان و نوجوانان متداول شده و افراد برای رسیدن به آن به آفتاب گرفتن‌های طولانی در هوای آزاد، استفاده از محصولات شیمیایی مانند انواع لوسیون‌ها و اسپری‌ها و بالاخره استفاده از دستگاه‌های برنزه کننده موسوم به “سولاریوم” می‌پردازند.

با استفاده از دستگاه‌های سولاریوم فرد در مواجهه با طیف‌های مختلف اشعه ماوراءبنفش قرار می‌گیرد تا پوستش تیره یا به اصطلاح برنزه شود. این در حالی است که متخصصان پوست به طور مکرر مضرات این اشعه‌ها را یادآور شده و نسبت به آن هشدار داده‌اند.

به گفته متخصصان، پوست به طور طبیعی نسبت به اشعه‌های نورخورشید از جمله اشعه ماورابنفش حساس است، بنابراین استفاده از پوشش‌ مناسب و کرم‌های ضد آفتاب هنگام قرار گرفتن در معرض مستقیم نورخورشید الزامی است. این در حالی است که بسیاری از جوانان و نوجوانان با آفتاب گرفتن‌های طولانی و مراجعه‌های مکرر به دستگاه‌های سولاریوم و برنزه شدن به دنبال افزایش جذابیت‌های ظاهری خود هستند.

دکتر طباطبایی، دبیر انجمن پوست، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، عوارض استفاده از دستگاه‌های سولاریوم را همان عوارض نور آفتاب دانست و گفت: در دستگاه‌های سولاریوم از اشعه‌های نور آفتاب که باعث سوختگی، قرمزی و رنگ آوردن پوست می‌شود، استفاده شده است. این اشعه‌ها عمدتا اشعه ماورابنفش A و B است. بنابراین اغلب مضراتی که تابش نور آفتاب مستقیم دارد، در سولاریوم نیز وجود دارد.
سرطان‌های پوستی کشنده‌ترین نوع سرطان

متخصصان پوست، تابش اشعه‌های زیان‌آور نورخورشید را یکی از دلایل بروز سرطان‌های پوستی می‌دانند و گاها نسبت به آن هشدارهایی داده‌اند، دکتر طباطبایی نیز مهم‌ترین علت سرطان‌های پوستی را اشعه‌های نور خورشید دانسته که در علم پزشکی مورد توجه فراوان قرار گرفته و در این باره می‌گوید: کشنده‌ترین سرطان‌ انسان، سرطان‌های پوستی است؛ اما از آنجا که سرطان‌های پوست با چشم مشاهده شده و به دنبال مراجعه بیمار به پزشک، سریع تشخیص و درمان می‌شود، بسیار در میان مردم وحشت ایجاد نمی‌کند.

وی ادامه داد: از آنجا که سرطان‌های داخلی با چشم قابل مشاهده نیستند، زمانی تشخیص داده می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده، بنابراین می‌توانند کشنده باشند. اما به طور کلی باید گفت که سرطان پوست از سرطان‌های داخلی کشنده‌تر بوده که به دلیل تشخیص به موقع، سریع درمان می‌شود.
تابش‌های طولانی اشعه آفتاب بر روی پوست در دوران کودکی و جوانی از علل بروز سرطان پوست
بروز سرطان‌های پوست درسنین میانسالی

در علم پزشکی ثابت شده که پایه و بنیاد بسیاری از بیماری‌ها در دوران کودکی و جوانی شکل گرفته و در میانسالی بروز می‌کند. در زمینه بروز سرطان‌های پوستی نیز متخصصان بر همین باورند. دبیر انجمن پوست در این باره می‌گوید: ثابت شده احتمال ابتلا به سرطان پوست در افرادی که بدون پوشش و حفاظ مناسب به طور مستمر در معرض تابش نور آفتاب قرار دارند، چندین برابر دیگران است. سرطان پوست از جمله سرطان‌هایی است که در سنین میانسالی و پیری بروز می‌کند که علت آن تابش‌های طولانی اشعه‌های نور آفتاب‌ بر روی پوست در دوران جوانی و به ویژه دوران کودکی است.

وی با بیان این که افراد به منظور برنزه شدن مجبورند به طور مستمر از دستگاه‌های سولاریوم استفاده کنند و در صورت عدم استفاده بعد از مدتی دوباره رنگ طبیعی پوست ظاهر می‌شود، تاکید کرد: از آنجا که مضرات سولاریوم مانند مضرات نور آفتاب است، توصیه می‌شود افراد از این دستگاه‌ها استفاده نکنند.
پیری زودرس از دیگر عوارض سولاریوم و آفتاب‌های طولانی است

جوانان و نوجوانان به منظور افزایش زیبایی‌های ظاهری خود و داشتن پوستی برنزه و قهوه‌ای به طور مکرر خود را در معرض اشعه‌های ماورابنفش نورآفتاب و دستگاه‌های سولاریوم قرار می‌دهند، غافل از این که وقتی همین نوجوانان به سنین میانسالی برسند، به علت تخریب پوستی گسترده، ظاهری نازیبا پیدا کرده و آن موقع است که باید فکری دیگر کنند. دبیر انجمن پوست، پیری زودرس را از دیگر عوارض آفتاب گرفتن‌های طولانی مدت و استفاده از دستگاه‌های سولاریوم دانست و گفت: به دنبال تابش طولانی مدت اشعه‌های ماورابنفش، الیاف کلاژن پوست از بین رفته و چین و چروک و پیری زودرس بروز می‌کند.

وی ادامه داد: بنابراین مشاهده می‌شود پوست کشاورزان و روستاییان که بیشتر در معرض نور آفتاب قرار دارند نسبت به ساکنان شهر هم سن خود، چروکیده‌تر است.
بروز لک‌های پوستی از عوارض اشعه‌های ماورابنفش آفتاب و سولاریوم

دکتر طباطبایی بروز لک‌های پوستی تیره و سیاه را از دیگر عوارض اشعه‌های ماورابنفش دانست و گفت: از نظر علم پزشکی سرطان‌های پوستی که کشنده بوده و می‌تواند در میانسالی و پیری به مرگ زودرس بیانجامد، مهم‌ترین عارضه اشعه‌های ماورابنفش (نور آفتاب و سولاریوم) است.

به گفته دبیر انجمن پوست با بررسی‌های انجام شده ثابت شده که در سرطان‌های پوست ناشی از نور آفتاب، ۵۰ درصد کل نور آفتابی که به بدن فرد تابیده و مضر بوده تا سن ۱۸سالگی است. بنابراین در بروز سرطان‌های پوست، دوران کودکی بسیار مهم‌تر از دوران‌ نوجوانی و جوانی است. متاسفانه امروزه کودکان بدون هیچ پوشش مناسبی از صبح تا شب در کنار دریاها و استخرها رها می‌شوند.
میزان ترشح ملانین علت روشنی وتیرگی پوست است

در توضیح این که نور آفتاب و سولاریوم چگونه رنگ تیره ایجاد می‌کنند باید گفت که سلول‌های ملانوسیت بدن رنگدانه ملانین به رنگ قهوه‌ای ترشح می‌کنند که با افزایش تابش اشعه ماورا بنفش ترشح ملانین نیز افزایش می‌یابد. دکتر طباطبایی در این باره گفت: هر چه رنگ قهوه‌ای توسط سلول‌های ملانوسیت بیشتر ساخته شود، تیرگی پوست بیشتر می‌شود.

دکتر طباطبایی گفت: از آنجا که آفتاب می‌تواند به قسمت‌های درونی بدن آسیب برساند در مردم ساکن آفریقا این رنگدانه‌ها از صدمات نور آفتاب به بدن جلوگیری می‌کنند. به همین علت سرطان پوست در سیاه‌پوست‌ها نادر است. این در حالی است که هر چه پوست سفیدتر باشد احتمال بروز سرطان پوست بیشتر است به عنوان مثال سرطان پوست در استرالیایی‌ها شایع‌تر است چرا که رنگدانه پوست آنها کمتر و در نتیجه محافظت از پوست نیز کمتر است.
تحریک ملانوسیت برای ساخت ملانین به وسیله آفتاب

به گفته دبیر انجمن پوست، نور آفتاب سلول‌های ملانوسیت را برای ساختن ملانین تحریک می‌کند، بنابراین افرادی که به طور سرشتی از ملانوسیت کمتری برخوردارند مانند سفید پوست‌ها بویژه سوئدی‌ها بیشتر در معرض خطر سرطان پوست قرار دارند. این در حالی است که افراد سبزه و دارای رنگ پوست تیره با وجود ملانین بیشتر، از محافظت بیشتری در مقابل نور آفتاب برخوردارند.

دکتر طباطبایی ادامه داد: بنابراین افراد سفیدپوست که به منظور زیبایی یا هر دلیل دیگر مانند شغل و ورزش در معرض مستمر و طولانی اشعه‌های نور آفتاب و سولاریوم قرار می‌گیرند به دلیل کافی نبودن دفاع بدن، می‌توانند طی سالیان طولانی به سرطان مبتلا شوند. بنابراین با بررسی مضرات استفاده از سولاریوم، طی نامه‌ای به وزارت بهداشت، استفاده از این دستگاه در کلیه اماکن ممنوع اعلام شد.
کرم‌های اتو برنزه جایگزین مناسبی برای سولاریوم

از آنجا که متقاضی پوست برنزه این روزها زیاد است با ممنوع شدن سولاریوم، پیش بینی و معرفی روش‌های ‌جایگزین منطقی است. دکتر طباطبایی در این باره کرم‌های اتو برنزه را پیشنهاد کرد و به ایسنا گفت: این کرم مانند کرم‌ پودرهای آرایشی بوده و رنگ‌های مختلف قهوه‌ای را ایجاد می‌کند. این کرم‌ها هیچ ضرری نداشته و بعد از ۴ تا ۳ روز آهسته آهسته محو می‌شوند.

دبیر انجمن پوست در پایان علاوه بر اشعه‌های زیان بار آفتاب،عوامل دیگر مانند عوامل ژنتیکی را در بروز سرطان‌های پوست موثر دانست.
 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد